26 Ocak 2013 Cumartesi


Balık severlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan hamsinin bu sezon az olması , bolca avlanan palamudun daha çok tüketilmesine neden oldu. Bolca avlanıldığı dönemde sofraları şenlendiren Hamsi , aynı zamanda mevsimin sona ermesiyle tuzlanma yöntemiyle saklanarak ta tüketimde tercih ediliyor. Ancak bu sezon tezgahlarda bolca yer alamayan hamsinin turşusu da yapılamıyor. Bu nedenle balık turşusunda bu sezon ağları dolduran palamut tercih ediliyor.

ordu nun Perşembe ilçesinde 39 senedir turşuculuk yapan Hasbi Öztürk , AA muhabirine , bu sene turşu çeşidine hamsiyi ekleyemediğini , bolca avlanan palamudun turşusunu kurduğunu söyledi.

Hamsi sezonunun verimli geçmemesiyle turşusunu kuramadıklarını anlatan Öztürk , Karadeniz sofralarının vazgeçilmezi olan Hamsi az olunca turşusunu yapamadım , bol olan palamudun turşusunu kurdum. Palamudun tuzlamasını ve turşusunu denedim. Bakıldığında lezzetli bir gıda oluyor

0 yorum :

Yorum Gönder